fotóművészet

E SZÁMUNK SZERZŐI


Bacskai Sándor (1961)

Író, újságíró, a Fotóművészet munkatársa. A kilencvenes években körülbelül száz életút-interjút készített a Magyar Fotográfiai Múzeum archívuma számára.

Barta Edit (1981)

Magyar–esztétika szakon végzett az ELTE-n. Jelenleg az OCTOGON magazin szerkesztője. Rendszeresen jelennek meg írásai kortárs művészeti kiállításokról. A képzőművészet mellett kortárs táncművészettel is foglalkozik, 2007 óta az Ellenfény magazin munkatársa. 2011 óta az FFS tagja.

Csizmadia Alexa (1965)

2003-ban diplomázott Angliában a Southampton Egyetemen, ahol modern és kortárs művészettörténetet hallgatott. A londoni City Egyetem művészeti management szakának hallgatója. 1999 óta publikál.

Farkas Zsuzsa (1957)

Művészettörténész. A Magyar Nemzeti Galéria Fotóarchívumában dolgozik. Kutatási területe a 19. századi magyar képzőművészet. Festő-fotográfusok 1840–1880 című kötete a Magyar Fotográfiai Múzeum kiadásában jelent meg.

Fejér Zoltán (1951)

Szabadúszó fotós. 1968 óta foglalkozik a fényképezés különféle alkotó módozataival. 1985 óta folytat fotótörténeti kutatásokat, ezekből eddig kilenc könyvet publikált. Lapunk munkatársa.

Kincses Károly (1954)

A fotótörténet és a fotótechnika-történet kutatója. 1991-től 2006-ig a Magyar Fotográfiai Múzeum igazgatója.

Kotzan, Anne (1961)

Szabadfoglalkozású publicista. Egyetemi tanulmányai alatt egy évet Rómában töltött DAAD-ösztöndíjasként, majd kultúrával foglalkozó útikönyveket kezdett írni, köztük Magyarországról is. Már tanulmányai idején kapcsolatba került a fényképezéssel, és több éven át dolgozott egy fotográfus mellett asszisztensként. Ma független szerzőként foglalkozik a fotóval. Szövegei főleg német szaklapokban jelennek meg: foto-MAGAZIN, Photo International, Photopresse, Schwarz-weiss. Kölnben él.

dr. Legeza Dénes (1982)

Jogász, kulturális antropológus, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának munkatársa, szerzői jogi ügyintéző.

Pusztai László (1973)

Eredeti szakmáját tekintve programozó matematikus. Több, mint 20 éves szoftverfeljesztési és tíz év digitális fotózási gyakorlatának köszönhetően nemcsak használja a különböző digitális képfeldolgozó programokat, de azt is tudja, hogy mi, hogyan működik bennük. Jelenleg is fotózással kapcsolatos programok fejlesztésével foglalkozik. Digitális képfeldolgozást és színkezelést oktat különböző workshopokon, többek között az Epson Print Akadémián.

Somogyi Zsófia (1978)

2003-ban végzett az ELTE művészettörténet–esztétika szakán. 2002 nyarán Guggenheim-ösztöndíjas volt Velencében. A Dorottya Galéria munkatársa, 2009-ben az Oktatási és Kulturális Minisztérium Kállai-ösztöndíjasa.

Somosi Rita (1980)

Az ELTE művészettörténet szakán végzett 2005-ben, mellette ékszerbecsüs képesítést szerzett. Galériákban, majd a kulturális minisztériumban dolgozott. Jelenlegi kutatási területe a kortárs designékszer.

Szegő György (1947)

Építész, művészeti író. A hetvenes években több, fotófelhasználással is élő önálló kiállítása volt. 1979 és 1989 között a Kaposvári Csiky Gergely Színház díszlet- és jelmeztervezője. 1982-től rendszeresen publikál művészeti tanulmányokat és kritikákat. A Fotóművészet munkatársa.

Tímár Péter (1948)

Építészmérnök, Balogh Rudolf-díjas fotóművész, a Fotóművészet főszerkesztője. http://www.timarpeter.hu.

Vedres Ági (1965)

Fotóművész, művészeti író. A Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának és a Magyar Fotóművészek Szövetségének tagja. Az ELTE Tanárképző Főiskola Karán és a Pécsi Tudományegyetemen szerzett diplomát, az ELTE BTK Filmtudományi Tanszék hallgatója. Mozgóképkultúra- és médiaismereti gimnáziumi tanár.