fotóművészet

E SZÁMUNK SZERZŐI


Aknai Tamás (1945)

Művészettörténész, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának tanára. Kutatási és oktatási területe a modern kor vizuális kultúrája. Több monográfiát, összefoglaló kötetet és cikket írt a legújabb időszak művészetéről.

Bacskai Sándor (1961)

Író, újságíró, a Fotóművészet munkatársa. Rendszeresen készít interjúkat a Magyar Fotográfiai Múzeum számára.

Csatlós Judit (1976)

2002-ben végzett a Miskolci Egyetem Kulturális Antropológia szak vizuális kultúrakutató szakirányán. Érdeklődési területe a kortárs fotó- és médiaművészet. Jelenleg a Lumen Fotóművészeti Alapítvánnyal együttműködve kiállítások szervezésével, illetve kritikák írásával foglalkozik.

Fejér Zoltán (1951)

Szabadúszó fotós. Az Európai Fotótörté-neti Társaság (ESHPh) tagja. Kutatásaiból eddig nyolc könyvet publikált.

Anne Kotzen (1961)

Szabadfoglalkozású publicista. Egyetemi tanulmányai alatt egy évet Rómában töltött DAAD-ösztöndíjasként, majd ezt követően főleg kultúrával foglalkozó útikönyveket kezdett írni, köztük Magyarországról is. Már tanulmányai idején kapcsolatba került a fényképezéssel, és több éven át dolgozott egy fotográfus mellett asszisztensként. Ma független szerzőként foglalkozik a fotográfiával. Szövegei főleg német szaklapokban jelennek meg: fotoMAGAZIN, Photo international, Photopresse, Schwarzweiss. Kölnben él.

Pfisztner Gábor (1967)

Történelem–német szakon végzett az ELTE-n, és két félévig az Iparművészeti Főiskola vizuális kommunikáció szakán volt vendéghallgató. Gimnáziumi tanár.

Schwanner Endre (1928)

Fotóművész, szakíró. Fotótechnikai cikkei 1968 óta jelennek meg. 1974 és 1991 között a fotótechnika-elmélet tanára volt a MÚOSZ újságíró iskolán. Lapunk munkatársa.

Somogyi Zsófia (1978)

2003-ban végzett az ELTE művészettörténet–esztétika szakán. 2002 nyarán Guggenheim-ösztöndíjas volt Velencében. A Dorottya Galéria munkatársa.

Szegő György (1947)

Építész, művészeti író. A hetvenes években több, fotófelhasználással is élő önálló kiállítása volt. 1979 és 1989 között a Kaposvári Csiky Gergely Színház díszlet- és jelmeztervezője. 1982-től rendszeresen publikál művészeti tanulmányokat és kritikákat. A Fotóművészet munkatársa.

Tímár Péter (1948)

Építészmérnök, Balogh Rudolf-díjas fotóművész, a Fotóművészet főszerkesztője. 1979 óta a budapesti Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola fotó szakának vezetője. http://web.mac.com/timarpeter

Tomsics Emőke, dr. (1959)

Muzeológus. 1983-ban végzett az ELTE történelem–francia új- és legújabbkori muzeológia szakán. A Magyar Nemzeti Múzeum Történeti Fényképtárának tudományos munkatársa, a korai magyar eseménytörténeti és a városkép gyűjtemény kezelője. Társszerzőként több történeti fényképalbum összeállítója.